یادنامه شهید محسن حججی

وبلاگی به یاد شهید محسن حججی، شهیدی که حجت زمانه ما شد ...

یادنامه شهید محسن حججی

وبلاگی به یاد شهید محسن حججی، شهیدی که حجت زمانه ما شد ...


محسن حججی فرزند محمدرضا فرزند مرتضی فرزند شیخ ابوالقاسم حججی نجف آبادی ۱۳۷۰/۴/۲۱ در خانواده ای متدیّن در نجف آباد اصفهان پا به عرصه وجود گذاشت. جدش عالم فاضل شیخ ابوالقاسم حججی از علمای بنام نجف آباد و پدرش راننده تاکسی است که در تمام عمر جز به تلاش برای کسب روزی حلال نیاندیشید، پدر در سالهای دفاع مقدس از رزمندگان بود. مادرش زهرا مختارپور از خانواده ای مذهبی و خانه دار است و محسن فرزند سوم اوست که سه خواهر و یک برادر دیگر دارد. مادرش بیاد فرزند شهید حضرت فاطمه زهرا (س) او را محسن نام نهاد. او از کودکی به اهتمام والدینش در مجالس اهل بیت (ع) شرکت می کرد و حضور در هیئت ها برای او از هیئت خانوادگی که پدرش در منزل برپا می کرد شروع شد. علاقه زیادی به مداحی داشت و در نوجوانی در مراسم ویژه نوجوانان مداحی و قرآن قرائت می کرد. محسن حججی دوره ابتدایی، راهنمایی و متوسطه خود را به ترتیب در دبستان شهید پولادچنگ، راهنمایی علامه طباطبایی و هنرستان کارودانش شهدای فرهنگی گذراند. از 7 سالگی وارد فضا و فعالیتهای بسیج شد. اولین کتاب غیردرسی که از دست پدرش هدیه گرفت مقتل حضرت سید الشّهدا(ع) بود.

شهید حججی

محسن در سال 85 در ایام نوجوانی و یک سال پس از شهادت سردار سرلشگر پاسدار حاج احمد کاظمی فرمانده وقت نیروی زمینی سپاه، با موسسه فرهنگی شهید کاظمی که به تازگی برای فعالیتهای فرهنگی هنری انقلاب اسلامی تاسیس شده بود آشنا شد و به عضویت آن در آمد و با حضور در فضای فرهنگی و معنوی موسسه، با شهید کاظمی و سبک زندگی و مجاهدت های وی آشنا و شیفته او شده و الگوی رفتاری زندگی خود را این سردار شهید قرار داد و چون شهید کاظمی، با عشق به حضرت فاطمه زهرا(س)، رابطه با روحانیت متعهد و انقلابی و در آرزوی شهادت زندگی کرد.

در سال 87 در دانشکده علمی-کاربردی علویجه در رشته #برق ساختمان در مقطع کاردانی پذیرفته شد و پس از اتمام تحصیل در سال 90، راهی سربازی شد. با اینکه می توانست در شهر خود بماند و سرباز سپاه شود، خدمت در یکی از سخت ترین و دورترین نقاط مرزی ایران در ارتش جمهوری اسلامی (نقاط مرزی استان اردبیل) را انتخاب کرد. در دوران سربازی نیز دست از کار فرهنگی نکشید و با توجه به تاکید رهبری بر امر کتاب و کتابخوانی، نسبت به ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین سربازان اهتمام جدی داشت.
پس از اتمام خدمت با توجه به شکل گیری شخصیت اجتماعیش در فضای فرهنگی موسسه شهید کاظمی و اهتمام این موسسه فرهنگی بر امر کتاب، در کنار برق کشی ساختمان، کار کتاب را هم آغاز کرد. او همراه گروهی از دوستان موسسه ای خود به کارهای ترویجی کتابخوانی چون برگزاری #نمایشگاه های مختلف کتاب، حضور در مدارس و معرفی کتاب، جمعه های کتاب و معرفی کتاب در نماز جمعه پرداخت.

یکی از نقاط عطف زندگی محسن حضور او عضویت در گروه جهادی شهید کاظمی و شرکت در اردوهای جهادی به منظور خدمت رسانی به مستضعفین بود. مشاهده نزدیک و لمس محرومیت مردم او را به شدت آزرده کرده و توجه او را به جهاد سازندگی برای رفع محرومیت خدمت رسانی فرهنگی و عمرانی به مردم محروم در مناطق دورافتاده جلب کرد. علاقه و گرایش او به معنویت و خودسازی باعث شده بود تا حضور او در اردوهای جهادی، جدای از فعالیت و اقدام عملی، گاهی با روزه نیز همراه شود. او درآمدهای حاصل از کارهای پاره وقت خود در شهر یعنی کتابفروشی و برق کشی ساختمان را نیز برای همین اردوهای جهادی هزینه می کرد. مسجد فاطمه الزهرا(س) در روستای دورک پشت کوه فریدونشهر در استان چهارمحال و بختیاری یادگار او و دوستانش می باشد.

شهید حججی

محسن حججی در سال ۹۱در سن ۲۱ سالگی طی فعالیت فرهنگی خود با خانم زهرا عباسی دیگر عضو موسسه شهید کاظمی آشنا شد و ازدواج کرد و همسر ایشان مهریه یک سکه و 5  مثقال طلا و ۱۲ شاخه گل نرگس و ۱۲۴۰۰۰صلوات و حفظ کل قرآن با معنی را برای ازدواج تعیین نمود که ایشان تا قبل از شهادتش توانست بیش از نیمی از قرآن را نیز حفظ کند. علاقه و عشق محسن و همسرش زبانزد عام و خاص بود، او و همسرش در زندگی مشترک خود صداقت، محبت و جهاد در راه خدا را میثاق الهی خود قرار دادند و همیشه در راه تعالی معنوی تا سر حد شهادت یار و یاور یکدیگر بودند. حاصل این ازدواج فرزندی بنام علی است که در فروردین 1395 به دنیا آمد.

شهید حججیویژگی بارز محسن حججی احترام و اکرام والدین خود و همسرش بود که همین پله پروازی برای او شد. آنچه تمام مهره های زندگی محسن حججی را متصل میکند بصیرت در شناخت تکلیف و عمل به تکلیف در هر لحظه بعنوان نمونه کامل یک جوان مومن و انقلابی بود. شهید حججی با عشقی که به میراث امام، انقلاب، رهبری و شهدا داشت، تصمیم گرفت به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بپیوندد تا به قول خودش از این مسیر به اوج تعالی یعنی شهادت نزدیک تر شود. در سال ۱۳۹۲ وارد سپاه پاسداران شد و پس از طی 6 ماه دوره آموزش عمومی، 2 سال تحت آموزشهای زرهی قرار گرفت.

او به خواست و اصرار خود در سال ۹۴ به مدت دو ماه در حالی که منتظر تولد فرزندش بود بعنوان مستشار نظامی به کشور سوریه اعزام شد در اولین اعزام در یکی از عملیات ها با رشادت و مهارت خود توانست در پیشبرد عملیات نقش موثری ایفا کند و مورد تشویق فرماندهی منطقه قرار گیرد.
علیرغم قاعده اعزام هرنفر فقط یک بار، فرماندهان و همرزمانش در سپاه شاهد اصرار و پیگیری های شدید وی برای اعزام مجددش بودند، تا سرانجام موفق به دریافت مجوز شد و در تاریخ ۱۳۹۶/۴/۲۷ برای مبارزه عازم سوریه شد.

در سحرگاه دوشنبه 16 مرداد 1396 در منطقه تنف سوریه به همراه چند ایرانی دیگر در بین نیروهای گردان سیدالشهدای حشدالشّعبی عراق مشغول مأموریت مستشاری بودند که با حمله سنگین و غافلگیرانه داعش
روبرو شدند. حاصل این درگیری چند ساعته شهادت چندین رزمنده ایرانی و عراقی مستقر در مقر بود و سرنوشت محسن نیز در این صحنه اسارت در عین مجروحیت رقم خورد.

داعش از حمله به مقر حشد الشّعبى و صحنه دستگیری و شهادت شهید حججی مستندی ساختند اما انتشار این تصاویر موجب عزت محسن حججی و عظمت جبهه مقاومت و وحدت بی سابقه ای بین همه اقشار و گروههای اجتماعی گردید. تا جایی که رهبر معظم انقلاب درباره او فرمودند: شهید حججی حجتی الهی در برابر چشمان همگان شد و از او بعنوان یکی از رویش های انقلاب یاد کردند.
سردار قاسم سلیمانی نیز در پیامی که بمناسبت شهادت محسن حججی منتشر کرد گفت: به حلقوم بریده این شهید قسم, انتقام شهید حججی را با ریشه کن کردن شجره خبیثه وهابیت و تروریسم خواهیم گرفت.

بیست روز بعد از خبر شهادت حججی، دبیر کل حزب اللّه لبنان  اعلام کرد که طی یک عملیات مبادله با داعش پیکر شهید حججی را پس خواهد گرفت. دو روز بعد با اجازه حزب اللّه لبنان اتوبوس های حامل خانواده های داعش برای عبور از منطقه مرزی، پیکرمحسن حججی نیز بازپس گرفته شد.

شهید حججی

 مستند زندگینامه شهید حججی

  • هم‌عهدان شهید محسن حججی

زندگینامه

شهید

شهید حججی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.